Adana Çiçekçi , Düğün Organizasyonu

                       

Adana çiçekçi sitesi


Adana Çiçekçilik ve Düğün Organizasyonu

Adana çiçek siparişi sitemiz üzerinden Adana ve ilçelerine çiçek siparişi verebilir , çiçek gönderebilirsiniz. Adana çiçekçi sitemiz üzerinden sevdiğiniz kişilere farklı ürün yelpazemiz üzerinden çiçek dışında sitemiz üzerinden online pasta siparişi verebilir pasta gönderebilirsiniz. Adana ve ilçelerinde düğün organizasyonu işlemleri yanısıra havai fişek gösterisi , balon süsleme ve uçan balon gösterileri yapmaktayız. Helyum gazı satışı ve fly tüp satışlarımız mevcuttur.

Adana online çiçek firması

Adana çiçek siparişi


        KATEGORİLER '' Çiçek Seçiminiz''

KATEGORİLER ;

| Anasayfamız | Buket Çiçekleri | Aranjman Çiçekleri ( Vazo , cam , sepet ) | Dügün , Açılıs , Nikah Çiçekleri | Cenaze Çiçekleri | Saksı Çiçekleri | Bonsai Bambu Bitkileri | Orkide Çiçegi | Online Pasta Siparisi  | Kutu içinde Çiçekler |

adana çiçek yolla

adana düğün organizasyonu

DÜĞÜN ORGANİZASYONU

 

adana düğün davet masa süsleme

MASA SANDALYE SÜSLEMESİ

 

adana çiçek düğün salonu

MASA SANDALYE KİRALAMASI

UÇAN BALON VE HELYUM GAZI SATIŞI

BALON SÜSLEMESİ - BALON DEKORASYONU

 

SİTEMİZ ÜZERİNDEN ADANA VE İLÇELERİNE PASTA - YAŞPASTA - TATLI - ÇİKOLATA SATIŞIMIZ BAŞLAMIŞTIR. Adana İÇİN PASTA SİPARİŞİ VEREBİLİRSİNİZ.

Adana online pasta siparişi

ADANA' YA ONLİNE PASTA SİPARİŞİ VEREBİLİRSİNİZ

Online Adana için Pasta siparişi verebilir - sevdiklerinize lezzetli pastalar , çikolatalar  yada çiçek ürünleri gönderebilirsiniz.

 

ADANA ONLİNE ÇİÇEK SİPARİŞİ ÇİÇEKÇİ ADANA

 

ADANA ÇİÇEK SİPARİŞİ

 

ADANA ÇİÇEK SİPARİŞİ VE SATIŞI SİTESİ ADANA

ADANA HAKKINDA BİLGİ

 

ADANA DIŞINDA HANGİ İLLERE ÇİÇEK SİPARİŞİ VEREBİLİRSİNİZ.

 

ADANA - ADIYAMAN - AFYON - AĞRI - AKSARAY - AMASYA - ANKARA - ANTALYA - ARDAHAN - ARTVİN - AYDIN - BALIKESİR - BARTIN - BATMAN - BAYBURT - BİLECİK - BİNGÖL - BİTLİS - BOLU - BURDUR - BURSA - ÇANAKKALE - ÇANKIRI - ÇORUM - DENİZLİ - DİYARBAKIR - DÜZCE - EDİRNE - ELAZIĞ - ERZİNCAN - ERZURUM - ESKİŞEHİR - GAZİANTEP - GİRESUN - GÜMÜŞHANE - HAKKARİ - HATAY - IĞDIR - İSPARTA - İSTANBUL - İZMİR - KAHRAMANMARAŞ - KARABÜK - KARAMAN - KARS - KASTAMONU - KAYSERİ - KIRIKKALE - KIRKLARELİ - KIRŞEHİR - KİLİS - KOCAELİ - KONYA - KÜTAHYA - MALATYA - MANİSA - MARDİN - MERSİN - MUĞLA - MUŞ - NEVŞEHİR - NİĞDE - ORDU - OSMANİYE - RİZE - SAKARYA - SAMSUN - SİİRT - SİNOP - SİVAS - ŞANLIURFA - ŞIRNAK - TEKİRDAĞ - TOKAT - TRABZON - TUNCELİ - UŞAK - VAN - YALOVA - YOZGAT - ZONGULDAK

 

adana çiçekçi firması adana resmi

 

adana çiçek adana resmi

 

adana çiçek siparişi adana resmi

 

adana çiçek yolla adana resmi

 

adana çiçek satışı adanaya çiçek

 

Anasayfa

 

Çiçek Teslim bilgisi

 

Çiçek ödeme bilgisi

 

Çiçek site güvenlik bilgisi

 

Bize Ulaşın

 

Adana Çiçek siparişi sitemizden güven ile çiçek siparişi verebilirsiniz.
© 2008 Adanacicekci.name.tr   +90-322-3590264
Adana online çiçek siparişi ve düğün organizasyonu firması

TELEFON

0-850-8852010
Adana

Adana çiçek siparişi sipariş durum bilgisini alt kısımdan öğrenebilirsiniz.

SİPARİŞ DURUMU

KATEGORİLER ;

| Anasayfamız | Buket Çiçekleri | Aranjman Çiçekleri ( Vazo , cam , sepet ) | Dügün , Açılıs , Nikah Çiçekleri | Cenaze Çiçekleri | Saksı Çiçekleri | Bonsai Bambu Bitkileri | Orkide Çiçegi | Online Pasta Siparisi  | Kutu içinde Çiçekler |

Adana Hakkında bilgi

ADANA ADANA ADANA

  ADANA HAKKINDA

ADANA İLİNE BAĞLI BELEDİYE, KÖY VE MAHALLE ADETLERİNİ GÖSTERİR LİSTE 2006 YILI
S.NO İLÇESİ KAS.BEL.AD. MAH.ADEDİ KÖY ADEDİ İLK KAD.BL.
1 ALADAĞ 1 7 26  
2 CEYHAN 11 59 70  
3 FEKE   7 39  
4 İMAMOĞLU   6 18  
5 KARAİSALI   15 60 2
6 KARATAŞ 2 7 37  
7 KOZAN 2 16 86  
8 POZANTI 1 10 16  
9 SAİMBEYLİ   3 25  
10 SEYHAN   108 2 2
11 TUFANBEYLİ 1 5 29  
12 YUMURTALIK 3 18 15  
13 YÜREĞİR 1 126 44 13
  TOPLAM 22 387 467 17
  ADANA 'NIN TARİHİ

İlkçağda Adana, Anadolu'yu baştan başa geçerek Gülek boğazından Tarsus'a inen yol üzerinde bir konak yeriydi. Hitit tabletlerinden Hititler döneminde kent ve çevresinde Kizzuvatna Krallığı'nın egemen olduğu anlaşılmaktadır. Yöre, M.Ö. 16. yy'da Hitit Federasyonu'na, Hitit Devleti yıkıldıktan sonra Çukurova'da kurulan Kue Krallığı'na bağlandı. M.Ö. 9. yy sonlarına doğru Asur, M.Ö. 6. yy'da Pers, M.Ö. 333'te Büyük Iskender'in egemenliğine girdi. Iskender'in ölümünde (MÖ. 323) sonra da Selefkiler'e bağlandı. M.Ö. 66'da Romalı konsül Pompeius tarafından ele geçirildi. Roma ve Bizans dönemlerinde, elverişli konumu nedeniyle önemli bir ticaret merkezi durumuna gelen 704'de Halife Abdülmelik tarafından Emevi topraklarına katıldı. Abbasi halifesi Harun Reşit eski ilkçağ kalesini (Adana kalesi) yeniden yaptırdı. IX. yy'da Adana Çukurova'nın önemli bir kültür ve ticaret merkezi durumundaydı. Aynı yy'da Yazman adlı bir Türk komutan bölgeyi yarı bağımsız yönetti. Bölge daha sonra Mısır'daki Tolunoğulları'nın eline geçti.

Bizanslılar, Abbasiler'in zayıf düşmesinden yararlanarak 10. yüzyılın başlarında kenti yeniden topraklarına kattılar. Alparslan'in Malazgirt Zaferi'ni (1071) izleyen yıllarda Adana, Selçuklular'ın egemenliğine girdi (1083-1097). Bu dönemde Çukurova'ya Doğu'dan gelen bir çok Türk boyu yerleşti. 1097 Haçlı seferiyle Adana'da Selçuklu egemenliği sona erdi. 14. yy'in ilk yarısında Memluklular'ın eline geçen Çukurova'ya çok sayıda Türkmen oymağı yerleştirildi. 1352'de yöreye Memluklullara bağlı Türkmen Beylerinden Yüregiroğlu Ramazan Bey egemen oldu. Ramazanoğulları adını alan Beyliğin merkezi Adana'ydı. Ramazanoğulları'nın yönetiminde kent genişledi, camiler, hanlar, kamu binalarıyla süslendi. Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi (1517) sırasında Osmanlı topraklarına katılan Adana'yı 1608'e kadar yine Ramazanoğulları yönetti.1672'de Adana uğrayan Evliya Çelebi kente ilişkin ayrıntılı bilgi verir. Adana, 19. yy'ın ortalarına doğru Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanan Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından ele geçiridi ve Mısır Ordusu'nun karargahı olarak kullanıldı. Londra antlaşmasıyla (1840) Osmanlılar'a geri verildi.1867'deki yönetsel düzenlemede vilayet oldu. 1886'da Mersin-Adana demiryolunun açılması, pamuk tarımının ve kentin ekonomisinin canlanmasına, nüfusun artmasına neden oldu. Ermeniler'in 1909'daki ayaklanma girişimleri bastırıldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında (1914-1918) Toros ve Gavurdağı tünelleri ve Bağdat demiryoluyla kent İstanbul ve Suriye'ye bağlandı. Birinci Dünya Savaşı sonrasında 24 aralık 1918'de Fransız birlikleri, işbirlikçi Ermeni çeteleriyle Adana'yı işgal etti. Türk milis kuvvetlerinin şiddete direnmesi, işgalcilerin önemli kayba uğramalarına neden oldu. 20 Ekim 1921'de imzalanan Ankara Itilafnamesi hükümleri uyarınca 5 Ocak 1922'de Fransız işgal kuvvetleri kentten çekildi. Bu tarih, halen Adana'nin kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır.

ADANA 'NIN COĞRAFYASI

Adana kentinin bulunduğu Çukurova Deltası, Akdeniz kıyılarından kuzeyde Toros Dağlari'nin yüksek tepelerine uzanır. Yeryüzü şekilleri bakımından farklı iki bölümden oluşur. Güneyde, il alanının yaklaşık %27'sini kaplayan alçak, sıcak ve verimli ovalar yayılır. Bunların başlıcaları, Seyhan, Ceyhan ve Tarsus ırmaklarının yüzyıllardan beri sürüklediği alüvyonlarla oluşan Çukurova Deltası (Adana Ovası olarak bilinir) ve Ceyhan ırmağının açtığı boğaz ile Adana Ovası'ndan ayrılan Ceyhan Ovasıdır. İlin kuzeyi tepelikler, yaylalar ve büyük bir bölümü Toros sistemine bağlı dağlarla kaplı çok engebeli bir bölgedir. İl topraklarının yaklaşık %73'ü kaplayan bu bölümün batısında Karanfildağı (3059 m), Güzeller Tepesi (3461 m) ve il sınırının biraz dışında Demirkazık Tepesi (3756 m) gibi Orta Toros'ların, Aladağlar adıyla bilinen, yer yer sürekli kar ve küçük buzulların görüldüğü en yüksek dorukları yer alır. Doğudaki dağlar, Doğu Toroslar adıyla, Kuzey-Doğu yönünde birbirine koşut ve yer yer 2500 - 3000 m'yi aşan sıralar halinde uzanır. İlin kuzey ve güney bölümleri arasında yer şekillerindeki bu ayrılık iklim, bitki örtüsü, tarım etkinliklerinin niteliği, nüfus yoğunluğu, kentleşme derecesi gibi bir çok konuda farlılıklara yol açar. Denizden uzaklaştıkça karasal bir nitelik kazanan Akdeniz iklim etkisi egemendir. Adana, nüfus sayısı, yoğunluğu, artışı, kentleşme ve ekonomik gelişme hızı bakımlarından başta gelen illerdendir. Nüfus yoğunluğu, Türkiye ortalamasının iki katına yakındır (95 kişi/km²). Nüfusun yaklaşık %66'sı (1/3'den çoğu il merkezinde) kentsel; %34'ü de kırsal yerleşmelerde yaşar. Ilçe merkezlerinden kimileri (Kadirli, Kozan, Ceyhan) nüfus sayıları ve işlevleri bakımından birer orta boylu kent niteliğindedir. Adana ili, nüfus artış hızı bakımından Türkiye'de 3. sırayı alır (yılda yaklaşık %0.36).Çalışan nüfusun genel nüfusa oranı %40'ın üstündedir. Bunun yaklaşık %65'i tarım, %15 işleme endüstrisi kollarında çalışır. Türkiye'nin iç ve dış ticaretinde önemli rol oynayan kimi tarım ürünleri büyük ölçüde Adana'da yetiştirilir. İl topraklarının yaklaşık %36'sı tarıma ayrılmıştır.

Tarımda makineleşme ve sulama çok gelişmiştir. Ekili alanın yaklaşık %20'sinde tarım yapılır. Bu, Türkiye ortalamasının iki katından fazladir. 19. Yüzyil'in ikinci yarısında ABD'indeki uzun iç savaşın pamuk üretimini aksatmasıyla artan dış istem, tarımın gelişmesinde etkili oldu. Bunun sonucunda göçerlerin bir bölümü kışlakları olan ovalarda yerleşik yaşama geçirildi. Böylece bir çok yeni yerleşme kuruldu. Komsu Içel ve Hatay illerinde de, Adana'nın güneyindeki bu ovalarda ekonomik bir bütünlük içinde aynı gelişme sürecini yasadı. 1950'den sonraki yıllarda yolların, liman ve sulama tesislerinin yapılması, taşkınlıklara karşı önlem alınması, bataklıkların kurutulması, yeni endüstri alanlarının kurulması giderek artan ve çeşitlenen tarımsal ürünlerin yetiştirilip işlenmesi sonucu buraya başka bölgelerden gelip yerleşenlerin sayısı arttı. Adana Türkiye'nin sürekli ya da en çok göç alan illerdendir. Her yıl özellikle pamuk hasadı sırasında onbinlerce tarım işçisi, geçici olarak Adana'ya gelir ve bunlarin birçoğu yerleşir. Son yillarda Güneydoğu terörü nedeniyle göç alımı daha da yogunlaşmiş durumdadir. Adana'da işleme endüstrisi özellikle tarımsal ürünleri işleyen kollar 1950'den sonra büyük gelişme gösterdi. Başlıcaları çırçır, pamuk ipliği, pamuklu dokuma, besin maddeleri (un ve bitkisel yağ), sabun, kereste, çimento endüstrileridir. Ilde ayrıca bir çok tamirhane ve dökümhane de vardır. Türkiye'deki endüstri işçilerinin yaklaşık %7'si Adana'dadır. Ilin, İç Anadolu'dan Suriye ve Mezopotamya'ya uzanan yollar üzerindeki konumu önemlidir. Toroslar ve Amanos Dağları Birinci Dünya Savaşı yıllarında demir yoluyla aşıldı. 1950'den sonra iç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya stratejik önemide olan düzenli kara yollarıyla bağlandı.

ADANA 'NIN TURİZM- KÜLTÜR POTANSİYELİ

Adana'da her uygarlık kendi kültür çeşitliliğini bir sonrakine aktararak bir kültür mozaiği oluşturmuştur. Hititler, Romalılar, Araplar, Selçuklular, Ramazanoğulları, Osmanlılar, Türkmen ve Yörük aşiretlerinin yöre kültürünün çeşitlenmesine katkıları olmuştur. Özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Adana ovasında yerleşimin yoğunlaşmasıyla tarımda ve sanayileşmede büyük atılımların olması, yörenin kültüründe büyük değişiklikler yaratmıştır.
 

İLÇELERDE BULUNAN TARİHİ ESERLER
ALADAĞ: Akören Kalesi
Mazılık Ören Yeri ve Kalesi
Postyağbasan Kalesi
3 adet Kilise
CEYHAN:
Kurtkulağı Kervansarayı : 1711'de yapılmıştır.
Yılankale : Kilisesi ve sarnıcı bulunan kale Şahmeran Kale olarak da anılmaktadır.
Ulu Cami : 1868'de yapılmıştır.
Sirkeli Höyüğü : Tepebağ'dan sonra bölgenin en büyük höyüğüdür.
Muradiye Cami : 1912-1720 yılları arasında yaptırılmıştır.
Durhasan Türbesi : 1717-1720 yılları arasında yaptırılmıştır.
Dumlu Kalesi : Asur, Pers, Roma kalıntılarına rastlanmaktadır.
FEKE:
Feke kalesi : 12.yüzyılda Bizanslılar tarafından yapıldığı sanılmaktadır.
KARAİSALI:
Milvan Kale : Karakılıç köyü yakınlarında bulunmaktadır.
KARATAŞ:
Yanık Kilise (Karakilise Kalıntısı) : Romalılar tarafından yapılmıştır.
Antik Magarsus Kilisesi : Romalılar döneminde yapılmıştır.
Menzil Hanı Kalıntısı : Osmanlılar tarafından 1782 yılında yaptırılmıştır.
Tarihi Han Kalıntısı : Osmanlılar 1608 de yaptırmıştır.
Amfi Tiyatro : Romalılardan kalma tiyatro kalıntılarıdır.
KOZAN:
Kozan Kalesi : Asurlular tarafından yapılmıştır.
Bucak Kalesi : Ortaçağ döneminde yapılmıştır.
Hoşkadem Cami : Mısır Kölemen Sultanı Abdullah Hoşkadem tarafından 1448 yılında yaptırılmıştır.
Pelesel Manastırı Kalıntıları : Ermeniler tarafından yaptırılmıştır.
Anavarza Kalesi ve Kalıntıları : M.Ö. 9. yy. Da Asurlular tarafından yapılmıştır. Romalılardan kalma iki su kemeri, tiyatro,saray, tapınak, hamam kalıntıları, kaya mezarları, frenkslerle süslenmiş mezarlarkilise ve sarnıç bulunmaktadır.
POZANTI:
Kızıl Tabya : Mısırlı İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır.
Ak Tabya : Mısırlı İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır.
Yakarpınar Köprüsü : Yörenin en eski köprüsüdür.
Anaşka Kalesi : Müslüman ve Araplarca "Rus-Nuş-Sekaribu"diye de bilinir.
SAİMBEYLİ:
Saimbeyli Kalesi : Ortaçağ da yapılmıştır." Kara Kilise" de denir.
 
SEYHAN:
Tepebağ Höyüğü : Bölgenin en büyük höyüğüdür.
Taşköprü : 117-138 yıllarında yaptırılmıştır.Şehir merkezindedir.319 metre uzunluğundadır.
Bebekli Kilise : Saint Paul Katolik kilisesidir. 1880-1890 yıllarında yapılmıştır.
Saat Kulesi : 1881'de yaptırılmıştır.
Bedesten : Ramazanoğulları tarafından 16. yy. da yaptırılmıştır.
Ulu Cami : Ramazanoğulları tarafından 1541 yılında yaptırılmıştır.
Yağ Cami : 1501 yılında kilise iken camiye çevrilmiştir.
Yeni Cami : 1724 yılında yaptırılmıştır.
Kemeraltı Cami : 1599 yılında yaptırılmıştır.
Akça Mescit (Ağca Mescit) : 1489 yılında yaptırılmıştır.
Çarşı Hamamı : 1529 yılında yaptırılmıştır.
Irmak Hamamı : Eski bir Roma hamamı üzerine yaptırılmıştır.
Gön Hanı Kapısı : Adana Arastası ile yan yanadır. Bugün sadece birkapı bulunmaktadır.
Bahri Paşa Çeşmesi : 1890'da yaptırılan ve imar çalışmaları nedeniylekaldırılan çeşmenin aynısı 1993 yılında yeniden yaptırılmıştır.
Ramazanoğlu Konağı ve Harem Dairesi : 1489 yılında yaptırılmıştır.
Hasanağa Cami ( Hasan Kethüda) : 1558 yılında yaptırılmıştır.
TUFANBEYLİ:
Şar Harabeleri : Tarihte Hititlerin merkeziydi.
Amfi Tiyatro : Romalılardan kalmadır.
Kilise Kalıntıları : Bizanslılardan kalmadır.
Kaya Kabartmaları: Hititliler tarafından yapılmıştır.
YUMURTALIK:
Ayas Kalesi
Süleyman Kulesi
Markopolo İskelesi
Yüreğir ( Misis, Mopsuhestia )İlk ve ortaçağda önemli bir yerleşim merkezi olan Yüreğir ve yöresinde eski eser olarak köprü ve höyük, yer mozaikleri ve su kemerleri, hamam ve kervansaray bulunmaktadır.
Önemli Gün ve Haftalar
2007 Yılı  
OCAK
 
05 Ocak
Adana'nın Kurtuluş Günü (1922)
06 Ocak
Ceyhan'ın Kurtuluş Günü (1922)
08 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası ( 08 - 14 Ocak )
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
İdareciler Günü
26 Ocak
 
Dünya Gümrük Günü
Cüzzam Haftası (26-31 Ocak)
   
ŞUBAT  
14 Şubat Sevgililer Günü
28 Şubat Sivil Savunma Günü
   
MART  
01 Mart Yeşilay Haftası (1-7 Mart)
14 Mart Tıp Bayramı
15 Mart Dünya Tüketiciler Günü
17 Mart Dünya Denizcilik Günü
18 Mart Şehitler Günü
Çanakkale Zaferi
Yaşlılar Haftası (18-24 Mart)
21 Mart Dünya Ormancılık Günü
Dünya Şiir Günü
Nevruz ve Bahar Bayramı
22 Mart Feke'nin Kurtuluş Günü
Dünya Su Günü
23 Mart Dünya Meteoroloji Günü
24 Mart Dünya Verem Günü
Kütüphane Haftası (24-31 Mart)
Vergi Haftası (24-31 Mart)
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü
   
NİSAN  
01 Nisan Kanserle Savaş Haftası (1-7 Nisan)
05 Nisan Avukatlar Günü
07 Nisan Dünya Sağlık Günü
08 Nisan Sağlık Haftası (7-14 Nisan)
10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu
15 Nisan Turizm Haftası (15-22 Nisan)
21 Nisan Ebeler Haftası (21-28 Nisan)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
29 Nisan Nüfus Günü
   
MAYIS  
03 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası (3-9 -Mayıs)
Dünya Astım Günü
04 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası (4-10 Mayıs)
06 Mayıs Hıdrellez
09 Mayıs Avrupa Günü
10 Mayıs Sakatlar Haftası (10-16 Mayıs)
11 Mayıs Anneler Günü
12 Mayıs Hemşirelik Haftası (12-18 Mayıs)
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü
Dünya Çiftçiler Günü
15 Mayıs Yeryüzü İklim Günü
17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü
Uluslararası Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası
(17-31 Mayıs)
18 Mayıs Müzeler Haftası 18 - 24 Mayıs
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
Gençlik Haftası 19 - 25 Mayıs
21 Mayıs Dünya Süt Günü
20 Mayıs Pozantı'nın Kurtuluş Günü
25 Mayıs Pozantı'nın Kurtuluşu ( 25 Mayıs 1920 )
29 Mayıs İstanbul'un Fethi
31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü
Dünya Hostesler Günü
   
HAZİRAN  
02 Haziran Kozan'ın Kurtuluş Günü ( 02 Haziran 1920 )
05 Haziran Dünya Çevre Günü
Çevre Koruma Haftası (5-11 Haziran)
09 Haziran Aladağ'ın İlçe Oluşu
17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü
19 Haziran Karataş'ın İlçe Oluşu
20 Haziran Babalar Günü
Dünya Mülteciler Günü
26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Trafiği ile Mücadele Günü
   
TEMMUZ  
01 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı
05 Temmuz Nasreddin Hoca Şenlikleri (5 - 10 Temmuz)
10 Temmuz Dünya Hukukçular Günü
18 Temmuz İmamoğlu'nun İlçe Oluşu ( 18 Temmuz 1987 )
24 Temmuz Gazeteciler (Basın) Bayramı
   
AĞUSTOS  
26 Ağustos Zafer Haftası (26-30 Ağustos)
   
EYLÜL  
03 Eylül Halk Sağlığı Haftası (3-9 Eylül)
12 Eylül İlköğretim Haftası (12-18 Eylül)
19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü
Şehitler ve Gaziler Haftası (19 Eylül'ü içine alan hafta)
26 Eylül İtfaiyecilik Haftası (26 Eylül-02 Ekim)
26 Eylül Dil Bayramı
Avrupa Dil Günü
27 Eylül Dünya Turizm Günü
   
EKİM  
02 Ekim Dünya Yaşlılar Günü
03 Ekim Dünya Mimarlık Günü
Dünya HABİTAT Günü
Dünya Konut Günü
Dünya Uzay Haftası (03-09 Ekim)
Camiler ve Din Görevlileri Haftası (03-09 Ekim)
04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
04 Ekim Dünya Çocuk Günü
09 Ekim Dünya Posta Günü
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü
Ahilik Haftası (10-16 Ekim)
11 Ekim Dünya Gazete Dağıtıcıları Günü
14 Ekim Dünya Standartlar Günü
16 Ekim Dünya Gıda Günü
17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü
18 Ekim Saimbeyli'nin Kurtuluş Günü ( 18 Ekim 1920 )
24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Kızılay Haftası (29 Ekim-04 Kasım)
 
   
KASIM  
01 Kasım Türk Harf İnkılabı Haftası
03 Kasım Organ Nakli Haftası (3-9 Kasım)
08 Kasım Dünya Şehircilik Günü
10 Kasım ATATÜRK'ün Ölümü
ATATÜRK Haftası (10-16 Kasım)
14 Kasım Dünya Diabet Günü
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
21 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası (21-27 Kasım)
22 Kasım Diş Hekimleri Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası
Mücadele Günü
   
ARALIK  
01 Aralık Vakıflar Haftası (1-7 Aralık)
Dünya AIDS Günü
02 Aralık Köleliğin Yasaklanması Günü
03 Aralık Dünya Özürlüler Günü
04 Aralık Dünya Madenciler Günü
07 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü
Mevlana Haftası (7-14 Aralık)
10 Aralık İnsan Hakları Haftası (10 Aralık'ı içine alan hafta)
Dünya İnsan Hakları günü
12 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18 Aralık)
Yoksullarla Dayanışma Haftası (12-18 Aralık)
21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü

Genel Bilgiler

Yüzölçümü ( km2) 14.030
Rakım ( m ) 23
Akdeniz'deki Kıyı Uzunluğu (km) 160

İdari Yapı

İlçe Sayısı 13
Belediye Sayısı 53
Köy Sayısı 468

Adana'nın Nüfusu

Adana İl Nüfusu 1.849.478
Büyükşehir Nüfusu 1.130.710

Nüfus Yoğunluğu

İl Nüfus Yoğunluğu (km2) 'ye 178
Seyhan İlçesi Nüfus Yoğunluğu 1.762
Yüreğir İlçesi Nüfus Yoğunluğu 324

Nüfus Artış Hızı

Türkiye Nüfus Artış Hızı ‰  18.28
İl Nüfus Artış Hızı ‰  17.71
Şehir Nüfus Artış Hızı ‰  21.70
Köy Nüfus Artış Hızı 6.29
Büyükşehir Nüfus Artış Hızı ‰   21.04
Şehirlerde Yaşayan Nüfus Oranı 75.58
Köylerde Yaşayan Nüfus Oranı 24.42

Adana Çiçekçilik Firması

Adana Çiçekçilik Web Sitemize Hoş geldiniz !
Sizlere, Çiçekçi sitemiz üzerinden özenle hazırladığımız yüzlerce ürün seçeneğimizle en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Sitemiz üzerinden sevdiklerinize farklı ve görsel çiçek ürünleri gönderebilirsiniz. Sitemiz üzerinden tüm bankların kredi kartı ile alışveriş imkanımız vardır.
Web sitemiz aracılığı ile Sevdiklerinize güvenli bir altyapı ile 7/24 çiçek gönderebilirsiniz.

Adana çiçek gönder için Adana da çiçek gönderim bölgelerimiz. ;

Merkez - Aladağ - Ceyhan - Feke - İmamoğlu - Karaisalı - Karataş - Kozan - Pozantı - Saimbeyli - Seyhan - Tufanbeyli - Yumurtalık - Yüreğir

Adana Çiçek Servisi saatleri ; 09,00 - 12,30 -17,30 - 19,30 - 20,30 saatleri arasınca çiçek yolla siparişlerinizi verebilirsiniz.

 
 

ADANA ÇİÇEK ÖDEME YOLLARI

Türkiye düğün organizasyonu düğün davet hizmeti

       kır düğünü firmaları düğün organizasyonu

      Türkiye düğün davet organizasyonu

     düğün davet organizasyonu fiyatları

Düğün organizasyonu , Havai Fişek , Balon Dekorasyonu ve uçan balon hizmeti için giriş yapın 

Adana Uluslararası Çiçek Gönder Web sitemiz en iyi Microsoft Internet Explorer  ile görüntülenir.
© Copyright Adana Çiçekçi Kuruluş 2000. Adana Çiçek Siparişi Firması , Her Hakkı Saklıdır.
Adana İlçeleri ve semtlerine çiçek gönder siparişlerinizi firmamızdan güven ile verebilirsiniz.
Adana çiçekçilik ve düğün organizasyonu firması güvenin yeni adresidir.
Adana çiçekçi firmamız üzerinden Tüm Türkiye genelinde en görsel online çiçek siparişi servisimiz yapılmaktadır.

Adana çiçek telefonumuz ; 0-850-8852010

En son çiçek sitesi degistirilme tarihi :  Agustos 2008

Bu site Adana çiçek , çiçekçi sitesi için çiçek siparişi ve düğün organizasyonu için yapılmıştır.